Костадин Костадинов: Оспорването на турското робство означава, че не заслужаваме свободата си

15:24, 28 яну 16 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да оспорваме турското робство означава, че, просто, не заслужаваме свободата си. Така директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов коментира предложението на Министерството на образованието и науката 500-те години турско робство да се определят като "съвместно съжителство”. Според него, това е политика, която се провежда неотклонно и постъпателно през последните 26 години. Политика за унищожаване на българския народ.

Костадинов твъррди, че това се случва в образованието, защото, когато унищожиш образованието и историята на един народ, унищожаваш самия народ. Превръщаш го в биомаса. „Има много показателна мисъл на Гьобелс: „Отнемете историята на един народ и в рамките на едно поколение той ще се превърне в покорно стадо, готово за управление”. А, едно поколение са точно 25 години. От 1989 г. досега минаха 26 години и ние вече сме почти покорно стадо”, заяви Костадинов. Според него, именно в този контекст е премахването на български  произведения от учебниците по литература.

Преди две години той, като родител, поде кампания срещу съдържанието на учебника по „Човекът и обществото” за трети клас. Но, резултат от това няма, независимо, че е имал срещи с трима министри. Сега Костадинов, заедно с приятели - историци, филолози, етнографи, културолози, географи, работи по съставянето на алтернативен Учебник по Родинознание. Той ще е сборен - от 1 до 4 клас. Очаква се да бъде готов до края на април. Костадинов финансира учебника и той ще се разпространява безплатно. Когато се изчерпи, ще може да се използва от сайт, където ще е качен.

Костадинов твърди, че в българското училище трябва да се засили най-вече образованието по история и литература в началната и основна степен. „Това са предмети, които са жизнено важни за националното възпитание. Те всъщност изграждат националното самосъзнание. Когато те се премахнат, националното самосъзнание също се премахва. Което означава, че българчетата, вместо да бъдат възпитавани в български дух, биват възпитавани да станат една аморфна маса, без национално самосъзнание, безмозъчна, дегенерирала, нихилистка и бъдеща емигрантска сган. Лесна за управление и манипулиране. Оскотяла и опростачена сган. Ето това искат да направят с нашите деца”, заяви Костадинов. Той е категоричен, че без историята на Паисий Хилендарски всички нас нямаше да ни има, като народ. Според Костадинов, виновните за ситуацията в образованието, за всичкия този шум, трябва да отидат по затворите. „Българската държава в момента е много, много антибългарски настроена. Това е инструмент за унищожаване на българския народ, за физическото и за менталното му унищожаване”, твърди още Костадинов.

Цялото интервю с директора на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов може да прочетете тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама