Нови Фейсбук рекорди: Потребителите на мрежата гледат 100 млн. часа видео всеки ден

15:16, 28 яну 16 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Потребителите на Фейсбук гледат по 100 милиона часа видео всекидневно. С тази статистика се похвали основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг по време на представянето на резултатите от последното тримесечие на 2015 година. Той посочва, че компанията работи върху създаването на видеоканал, който ще съперничи на сайта за видеосподеляне YouTube.

Тази цел на 30-годишният милиардер не изненада никого, като се имат предвид инвестициите на фирмата за подобряване на качеството на излъчваните видеоклипове, включително 360-градусови клипове, и фокуса върху удоволетвореността на потребителите в това отношение.

Слухове за конкурент на YouTube се носят от дълго време, особено на фона на стъпките от страна на Facebook за въвеждане на специални прозорци за видеоклипове в Pages.

Анализатори смятат, че ще бъде трудно да се намери сериозен конкурент на YouTube и отбелязват, че единствено Фейсбук е в позиция да го направи.

Поредният рекорд

За изминалата 2015 година компанията е регистрирала печалба в размер на 1.56 милиарда долара за последното тримесечие на 2015 г., което е двойно повече от приходите на социалната мрежа за същия период на миналата година, възлизаща на 700 милиона долара. Общите приходи за последното тримесечие на миналата година са 5.84 милиарда долара, което е увеличение с 2 милиарда долара на годишна база.

През декември 2015 г. социалната мрежа е била ползвана на ден от средно 1.04 милиарда потребители или със 17 процента повече от броя на потребителите през декември 2014 г.

Повече от 9 от всеки 10 потребители са влизали във Фейсбук през смартфони и таблети, а голяма част от приходите през последното тримесечие на миналата година са били именно от реклами в мобилното приложение, отбелязват световните агенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама