Връчват наградите от фестивала „Кино в длан” в събота

15:12, 28 яну 16 / Култура 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Награждаването на участниците от фестивала на мобилното кино - „Кино в длан” ще се състои в събота в НЧ „Добри Войников-1856” в Шумен, съобщават от Общината. Фестивалът се организира от читалището, киноклуб „Мадарски конник” , Община Шумен, Съюз на народните читалища, Теленор, ШУ „Епископ Константин Преславски”, „Аудиовидео Орфей”, Дирекция „Мултимедийни програми“ на БНР със съдействието на Министерството на културата и Министерство на образованието.

Целта на „Кино в длан“ e популяризацията на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии. Фестивалът се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация.

Председател на журито е Александър Донев, който в момента е изпълнителен директор на „Аудиовидео Орфей“ ЕАД. Автор е като сценарист и режисьор на  документални филми и има многобройни публикации като филмов критик.

В оценяването ще се включат и Йордан Жечев, Деян Славчев (Део), проф. Валери Чакалов и Антон Митов.

Среща на журито с класираните участници ще се проведе от 15:00 ч., а церемонията по връчването на наградите и прожекция на наградените филми ще е от 17:00ч.

На награждаването ще присъства и кметът на Община Шумен Любомир Христов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама