Христо Иванов: Всички мизерии във ВСС са отговорност на Цацаров и затова му искам оставката

14:57, 28 яну 16 / Политика 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров е отговорен за голяма част от негативите, отбелязани в доклада на Европейската комисия (ЕК) за България. Обвинител № 1 е сред хората, които трябва да подадат оставка. Това заяви бившият правосъден министър Христо Иванов в предаването „Кой говори“ по Дарик радио.

Иванов обясни, че обществото и властта трябва да настояват за оставката на всички шефове на комисии във Висшия съдебен съвет (ВСС), които са отразени в доклада.

"Това са Милка Итова, Ясен Тодоров, както и инсталираният говорител на ВСС Димитър Узунов, който също е прекрасен човек. Ето тези хора трябва да си подадат оставката. Оставката трябваше да бъде на конкретно посочени лица. Другият човек, който трябваше да си подаде оставката е Сотир Цацаров, защото той е лицето, което персонално отговаря за най-голяма част от негативите в този доклад и като главен прокурор", заяви Христо Иванов. Той обобщи доклада на еврокомисията с едно изречение:

"В България воля за борба с корупцията по високите етажи на властта няма. Точка".

Иванов е категоричен, че от този момент нататък цялата отговорност пада върху Цацаров. По думите на бившия правосъден министър „всички мизерии във ВСС са отговорност на главния прокурор“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама