Карлово на протест срещу промените в учебниците

14:56, 28 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданите в Община Карлово излизат на протест срещу промените в учебниците тази събота, 30 януари, в 12 часа пред паметника на Апостола. "Прави се опит да се подменят части от българската история и това не е единичен случай, а тенденция през последните години. Това според мен не са промени, а опит да се подменят части от българската история, което за мен е недопустимо, това е кощунство", заяви пред радио "Фокус" кметът на града Емил Караиванов. Според него подмяната е тенденциозна и е започнала с намаляване на часовете по история и литература.

Днес в ОбС Карлово кметът прочете и специална декларация. Ето част от текста: "Крайно време е да се сложи край на експериментите в образователната система. Младото поколение трябва да бъде възпитавано в дух на родолюбие и традиционни български ченности. Оценявайки последните изявления на министъра на образованието като принос към тази порочна тенденция, ние се обявяваме за пресичане на опитите му да въвлече министерството в този порочен процес и призоваваме президента, НС и МС да предприемат адекватни мерки за спиране на процеса.

Декларацията завършва с думите, че наследниците на българските възрожденци, откриват подписка и призовават гражданите да изразят своето отношение срещу опорочаването на националната памет. Подписки има още в Клисура и Калофер.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама