Успешна акция в борбата с незаконна сеч осъществи Държавно ловно стопанство Тервел

14:56, 28 яну 16 25 688 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже са задържани в гр. Тервел, за незаконна сеч на дърва за огрев, след проведени съвместни мероприятия от служители на Държавно ловно стопанство Тервел, Държавно горско стопанство Добрич и РУП гр. Тервел.

На 26.01.2016г., след подаден сигнал, е извършена проверка в землището на гр. Тервел на две лица транспортиращи дървесина, непридружена с необходимите документи, доказващи законния й произход.

Лицата, на 45 г. и 25 г. от същия  град, са задържани в РУП гр. Тервел, като по случая е образувано досъдебно производство. Иззети са и 1 бр. конска каруца, 1 бр. конска шейна, 2 бр. конски амуниции и 1.5 пр.м³ дърва за огрев.

Успешно реализираната акция на територията на ТП „ДЛС Тервел”, по залавянето на нарушители в горите, е пореден пример за ефективната дейност на мобилните контролни екипи за опазване на горските територии, извършващи дейността си във всяко едно териториално поделение  на Североизточно държавно предприятие гр. Шумен.

Само от началото на новата година, в териториалния обхват на Североизточно държавно предприятие – Шумен, от мобилните контролни екипи са извършени 1379 броя проверки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама