С над 100 млн. лв. ще разполага хазната в Стара Загора

14:54, 28 яну 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници подкрепиха с 42 гласа „за“ Бюджет 2016 г. на община Стара Загора на заседанието си днес.

„Държавните  приходи  са малко над 51 млн. лева, а общинските над 49 млн. лева“, уточни председателят на Постоянната комисия по финанси и бюджет Диян Димитров. „Повишаване на данъците и таксите няма да има“, подчерта още той. 38% са предвидените инвестиции за подобряване качеството на образование. Заложени са средства за рехабилитация на Детска ясла № 6 „Щастие" и Детска градина №10 „Светлина“. Ще бъдат ремонтирани стола и салона на 11-то ОУ „Николай Лилиев“, обновяване ще има и на ОУ „Георги Райчев“. Ремонт предстои и за отоплителната ситема на Математическата гимназия, а отоплителни котли ще бъдат закупени за ЦДГ № 20 „Мир“ и общинската зала за баскетбол (бивша ДЗУ)“.

 „За малките населени места също са отредени финансови средства - ремонт на читалища, кметства и пътна инфраструктура. Очаква се да бъде рехабилитиран пътят между селата Ловец и Борово“, допълни Димитров и обобщи, че през т.г. се предвиждат  около 11 млн.  лева капиталови разходи.

Предстои обновяване на още междублокови пространства и паркинги в града, както и обособяване на зони за отдих и релаксация. През тази година е предвидена и реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Кольо Ганчев" и „Самара“.

Приоритетни за Община Стара Загора остават привличането на средства по европейски проекти, програми  и фондове и подобряването на образователната, социалната, здравната, спортната и културната инфраструктура.

По време на редовното заседание на ОбС бе гласувана и „Награда за гражданска доблест“, която да бъде връчена на Мария Стоилова. Тя ще получи 1000 лв. и грамота от Общинския съвет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама