"Опел" влетя в беседка пред магазин в Шумен (снимки)

13:30, 28 яну 16 25 886 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Син „Опел Тигра” със силистренска регистрация помля беседка пред магазин край Циганския мост в Шумен.

Инцидентът стана в четвъртък по обяд и се размина по чудо без жертви.

Очевидци разказват, че минути преди спортната кола да връхлети навеса отдолу е имало хора, които са пиели кафе.

Събралите се хора разказват, че „Опел”-ът се движел с много висока скорост от „Кауфланд” по ул. „Ген. Скобелев”. Вероятно водачът не успял да вземе завоя и се блъснал в беседката. В този момент само на няколко метра вътре в магазина имало 4-ма души.

Очевидци помогнали на мъжа зад волана да излезе през задното стъкло на колата.

Един от тях – Евтим Зафиров, каза, че шофьорът се казва Билян, на около 30 години. По думите му шофьорът наскоро бил излязъл от затвора.

След като го извадили обаче, той изчезнал нанякъде.

Събралите се съседи коментираха, че единствено гумите, поствени пред магазинчето са спрели колата да влети в търговското помещение.

Собственика на обекта Росен Топалов разказа, че подобен случай е омало през 2004 г., когато друг шофьор се блъснал в магазина. Било рано сутринта и затова се разминало без жертви.

„Затова поставих и гумите, да ги спират”, каза той.

От полицията съобщиха, че водачът на лекия автомобил е 31-годишният Б.М. След инцидента той потърсил помощ в МБАЛ Шумен, като се оплакал от болки в кръста.

След проверка на документите му се оказало, че няма книжка. Полицаите го тествали и за алкохол, но пробата била отрицателна. Работата по случая продължава.

Според източници на Topnovini.bg шофьорът, управлявал колата снаряд, е Билян Маринов. Той е стар познайник на полицията. През 2002 г. получи 12-годишна присъда за това, че ограби и счупи ръката на очния лекар д-р Бисерка Илиева.

Името му бе замесено и в друг грабеж и кражби, както и в дело срещу дознател от полицията, за когото Билян твърдеше, че е взел подкуп. Последното не бе доказано, а заради лъжесвидетелстване рецедивистът отнесе още година и половина в пандиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама