Дадоха 50 хил. лв. за проектиране на подлез в кв. "Прослав"

13:11, 28 яну 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Иван Тотев прие предложението на съветника от Патриотичния фронт Слави Георгиев от общинската хазна да се отпуснат 50 000 лева за проектирането на подлез в кв."Прослав".

"Имате парите, дано да го направите", каза градоначаникът, въпреки че според него няма техническа възможност това да се изпълни. Казусът е свързан с изпълнението на големия проект на НКЖИ за модернизация на жп линията София-Свиленград.

"Все още не можем да говорим за реално изпълнение. Провели сме множество разговори с експерти, според които подлез там не е може да има заради огромното количество комуникаци, които минават на мястото и високите подпочвени води в района", коментира от своя страна районният кмет на "Западен" Димитър Колев

На заседанието на Общинския съвет присъстваха и двама от жителите на квартала, които отново изразиха своето недоволство от изградената там пасарелка.

Дебатите в местния парламент за Бюджет 2016 година продължават повече от три часа. В хода на изказванията Лилия Учкунова от Патриотичния фронт заяви, че бюджетът на града за тази година се дотира от данъците на пловдивчани.

Петя Манева от БСП поиска във финансовата рамка на най-важният за града документ да бъдат заложени 1 млн. лв. за паркинги и междублокови пространства.

Дани Каназирева предложи да се извършат ремонти и облагородяване в различните райони на Пловдив - тротоари, нови детски площадки, изграждане на още паркоместа и решаване на проблема с подблоковите детски градини.

По отношение на изграждането на подлез на Водната палата, Иван Тотев заяви, че това ще стане реалност, когато по бул. "Марица юг" се премахне паважната настилка.

"Пари за това се предвидени в 80-те милиона лева по ОП "Региони в растеж" за Пловдив, проектите са готови, а през 2017-та ще бъдат стартирани търговете", поясни той.

Както се очакваше, дебатите в ОбС заради бюджета на Пловдив за 2016 -та година са оспорвани .

Предложение за тяхното прекратяване направиха Вихър Захов от ГЕРБ и Илко Илиев от Патриотичния фронт. То беше прието с 35 гласа "за".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама