Нови бомбени заплахи в пет училища в Париж

13:08, 28 яну 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет училища в Париж са евакуирани, след като са получили анонимни заплахи за поставени взривни вещества, пише френския вестник „Льо Паризиен“. Според информация на вестника заканите са отправени към гимназии, намиращи се в различни части на френската столица. Изданието посочва, че анонимните автори информират за заложени бомби и автомати „Калашников“, с които целели максимален брой жертви.

Три от училищата, получи предупреждения, бяха и сред шестте парижки гимназии, които бяха евакуирани във вторник заради бомбени заплахи. 

Властите във френската столица са взели незабавни мерки. Учениците са на сигурно място, а около училищата са внедрени полицейски екип, които да пазят децата.

Друго популярно френско издание "Фигаро" съобщава, че не става въпроса за взривни вещества, а за заплаха от друго естество, цитирайки ректора на Парижката Академия. Повече подробности обаче не се съобщават. 

"Не изключваме авторите на съобщенията да са едни и същи. Текстовете са написани в един и същи стил", каза пред изданието полицейски източник.

Припомняме, че във вторник подобни заплахи бяха отправени към шест училища във френската столица. Взривни вещества не бяха открити. Полицията разследва източника на заплахите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама