Университетски преподавател помогнал на жена в беда в Стара Загора

13:03, 28 яну 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асистентът от Тракийския университет Мартин Ранчев помогнал на възрастна старозагорка в беда. Това става ясно от благодарствено писмо, изпратено от дъщерята на пострадалата до ръководството на Тракийския университет.

Инцидентът станал в началото на годината в Стара Загора. 80-годишната Станка Белчева паднала на улицата. По същото време оттам минавал асистентът в катедра „Педагогически и социални науки” Мартин Ранчев. „Доста хора са гледали и отминали, но 41-годишният Мартин спрял, помолил други пешеходци да му помогнат и вдигнали на крака майка ми”, разказва дъщерятаНели Бойчева. Асистентът огледал жената и забелязал, че едната й ръката виси безжизнено. След това извикал линейка и отишъл заедно с нея в „Спешна помощ”, след като разбира, че никой от близките й не е в града. Там при прегледа става ясно, че ръката не може да се гипсира, а се налага поставянето на митела-обездвиваща превръзка, каквато в болницата няма.

Тогава Мартин Ранчев хуква към близките аптеки около болницата, но се оказва, че и там няма. Взема такси и отива до специализирана аптека, купува със свои средства превръзката и се връща, за да я сложат на пострадалата. След това отново наема такси и завежда възрастната жена до дома й.

В писмото си  до ректора на Тракийския университет Нели Бойчева моли човечната постъпка на асистент Ранчев да стане достояние на колегията и студентите. По думите й това е достоен пример за подражание.

Жената обяснява, че не живее в Стара Загора, но изпраща 300 лева, които моли да му бъдат дадени.

„Пожелаваме на Мартин здраве, успешна научна дейност и много лично щастие. Тракийският университет трябва много да се гордее с него”, се казва още в писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама