Приеха Бюджет 2016 на Община Сливен

12:45, 28 яну 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 28 гласа “за”, 11 “въздържал се” и 0 “против”  бе приет Бюджет 2016 на Община Сливен. Финансовият документ бе гласуван днес на  редовно заседание на Общинския съвет. В приходната и разходната си част той се равнява на 96 902 466 млн. лв. Преди гласуването кметът Стефан Радев призова съветниците да подкрепят бюджета, защото е най-добрия, който може да се направи в условията, в които сме поставени.

“В така предложения бюджет има малко място за промени и маневри. Надявам се това да е последният бюджет от този вид, който го разглеждаме в Общинския съвет. Първият бюджет, който ще бъде внесен така, както аз си го представям, ще бъде внесен следващата година. Не помня, от времето, с което се занимавам с цифри, община Сливен да е била в по-тежко състояние. Нека си дадем сметка къде и кога се намираме - 2016 година, в най-задлъжнялата община в България. В национален мащаб и в медиите се говори за нас и на мен ми е неудобно да слушам непрекъснато, че ние сме най-зле от цяла България. Не спестяваме нищо по отношение на лошото финансово състояние, което се дължи на лошото управление през последните години, и за което оценка дават избирателите”, каза кметът.

Целта на новия бюджет е осигуряване на финансова стабилизация на общината и по-висока ефективност на бюджетните разходи, осигуряване на средства за изпълнението на договори по оперативни програми и развитие. Освен това се цели усъвършенстване на социалната и техническа инфраструктура и разплащане на просрочените задължения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама