Хванаха над 5 млн къса цигари за близо 2 млн.лв

12:39, 28 яну 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 5 млн.къса цигари хванаха в автоцистерна на ГКПП Капитан Петко войвода край Свиленград. Митничари са извършили проверка на автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х. на влизане в страната ни от Гърция. При сканирането на автомобила с рентген митническите служители са установили несъответствие  с декларирания товар - въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

При извършената допълнително щателна митническа проверка е установено, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата, която е вход към резервоара  на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия.

Установено е, че се пренасят 5 087 800 къса цигари, от които 3 989 200 къса с марка „COOPER" и 1 098 600 къса с марка „R.G.D", всички без акцизен бандерол.

Стойността на цигарите е 1 907 925 лв.

С извършения оглед на местопроизшествие е образувано досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Цигарите са иззети.

Водачът на автомобила Петър Х. е задържан  от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем за това, че на 26 януари на ГКПП Капитан Петко войвода,  е  пренесъл през границата на страната ни от Гърция в България, без знанието и разрешението на митниците и чрез използване на специален автомобил марка „Ивеко" стоки за търговски цели в особено големи размери.

Случаят представлява особено тежък случай и е под ръководството на Окръжна прокуратура - Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама