Нов имот в Бургас излиза на търг за дългове на фирма, управлявана от човек на Васил Божков

12:14, 28 яну 16 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частният съдебен изпълнител Делян Николов обяви за публична продан още един имот, собственост на „Сииком” АД. След като преди двайсетина дни на търг бяха изкарани офиси и магазини на фирмата, намиращи се на ул. „Константин Фотинов” № 1, сега се продава и парцел със сграда в Промишлена зона Юг, в близост до главния път Бургас - Созопол. Началната обявена цена е 911 400 лв.

Целият парцел се простира на терен от 9489 кв.м., а застроената площ на сградата е 726 кв.м. Там се намира и склад за агрегати. Имотът е неограден и незастроен. Само от едната страна има метална ограда с бетонов фундамент. Теренът е с настилка пот асфалт, като част от нея е разрушена и земята е обрасла с треви и бурени. Едноетажната постройка е изградена от метална конструкция от носещи греди и колони и тухлена зидария. Отвън тя е неизмазана и небоядисана, няма топлоизолация. Входната врата липсва, а дограмата е остаряла и е за смяна.

Срокът на продажбата е от 29 януари до същата дата на февруари. Наддавателните предложения се подават в Бургаския районен съд.

Въпреки че в момента имотите се водят собственост на „Сииком”, то те се продават заради дългове на небезизвестната фирма „Трансимпекс” към Обединена българска банка. Държавното дружество „Трансимпекс” беше закупено преди 15 години от консорциум, в който участваше и фирмата "Галенит инвест", зад която стои бизнесменът Васил Божков. Затова не е изненада, че към момента „Трансимпекс” се представлява от Лазар Василев, който беше изпълнителен директор по финансовите въпроси в ЦСКА по времето, когато именно Божков бе собственик на футболния клуб.

 „Сииком” пък е издънка на социалистическия мастодонт "Кореком", който в началото на 90-те бе разцепен на три самостоятелни фирми.

Topnovini.bg вече подробно писа за историята около двете фирми. Можете да си я припомните ТУК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама