Старозагорка хвърли пари на измамници, на долния етаж имало престъпник

12:01, 28 яну 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По нова схема бе излъгана старозагорка от телефонни измамници, съобщиха о полицията.

Потърпевшата – 75-годишна жена се явила вчера около 17,00 часа в Първо районно полицейско управление и подала сигнал за измамата.

Пред криминалистите тя разазала, че около 12.30 часа вчера на домашния й телефон се обадил непознат мъж. Той съобщил, че сестра й е пострадала при пожар и трябва да бъде оперирана в „Пирогов”. Затова обаче били нужни 10 000 лв.

Малко по-късно пак по телефона се обадил мним служител на МВР, който и дал „указания” да не излиза от жилището си, тъй като на долния етаж има престъпник и тече операция по залавянето му.

Тогава паникьосаната жена пуснала през терасата сумата от 1160 лв. и 30 грама златни накити на непознат за нея мъж.

Още една възрастна старозагорка е „изгоряла” при телефонна измама във вторник. По телефона се обадил мъж, който се представил за неин познат. Помолил я да провери дали са пристигнали поръчани от него климатици. 77-годишната жена се обадила на посочен от мъжа телефон и разговаряла с лице, което заявило, че климатиците са на митницата и за да се освободят трябва да се заплати сумата от 3000 лв. Малко по-късно жената предала исканата сума срещу разписка на лице, представило се за служител на голяма търговска верига.

По двата случая са образувани досъдебни производства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама