Отложиха решението за религиозната агитация в Шумен, прекъснаха сесията

10:17, 28 яну 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предложение на председателя на комисията по Култура и вероизповедание Венцислав Венков предложението за промени в Наредба 1, с която се забранява религиозната агитация по домовете, бе отложено.

Мотивите на Венков за отлагането бяха, че точката не е била гледана от Комисията по култура и че трябва да се подложи на по-широко обсъждане.

След като с 24 гласа „за” предложението на Венков бе прието, той попита и кой има право да присъства и снима на заседанията на общинския съвет, визирайки камера на телевизия "Скат". Председателят на съвета Борислав Беджев обяви, че има акредитации за това и помоли журналистите от "Скат" да напуснат. В залата настана суматоха, а всички журналисти, присъстващи в залата напуснаха.

По предложение на Добрин Добрев бе дадена почивка от 15 минути, в която журналистите от "Скат" можеха да се акредитират.

След паузата проф. Добрев обяви, че заедно с Наталия Стефанова ще вкарат предложение за промяна в правилника на Общинския съвет да няма акредитации.

Иначе по предложението за забрана на ралигиозната агитация, направено от Наталия Стефанова от НФСБ, общинският съветник Добромир Драев попита как на практика ще се осъществява контрола.

Според вносителя Наталия Стефанова лицата, нарушили забраната ще подлежат на санкции по общите наказателни разпоредби по Наредба 1, където глобите са от 100 до 1000 лева.

Добрин Добрев уточни, че точно затова, че гражданите могат да се оплачат от агитация по домовете, текстът е останал само за „забрана на религиозна агитация по домовете”.

Промените обаче предстои отново да се разискват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама