Савина Петкова: Решенията на ОбС нека са експертни, а не политически

10:08, 28 яну 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Използвам трибуната на ОбС да засвиделствам уважението си към вас - нещо, което не съм пренебрегвала досега. Като общински съветници трябва да работим така, че Пловдив да защити достойно титлата "Европейска столица на културата". Така откри първото за тази година заседание на Общинския съвет на Пловдив председателят Савина Петкова.

"Днес гласуваме бюджетът на Общината за 2016 г. Бъдете отговорни в решенията си. Нека те да бъдат на висотата на нашата ескпертност, а не партийна принадлежност", призова тя.

Преди гласуването на дневния ред, съветникът от Патриотичния фронт Слави Георгиев предложи внесената като извънредна точка за сключване на споразумение между Община Пловдив и СКА 2007 АД да отпадне. Става въпрос за фирмата,която  доставяше преди време горивата на общината. Договорът беше сключен за три години, а сумата по него беше 23 милиона лева. СКА 2007 АД развали договора и поиска неустойки от общината, която обжава във ВКС. Сега фирмата предлага споразумение, въз основа на което общината трябва да изплати 378 500 лева неустойка.

Вносителят на точката зам.кметът Димитър Кацарски отговори, че спешността на точката произтича от факта, че на 20 февруари е делото по казуса.

Като точка в дневния ред влезе и искането на Община Пловдив от държавата да й предостави за срок от 10 години управлението на къща "Ламартин" в Стария град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама