Апелативният съд ще печели доверието на великотърновци с отворени приемни дни

09:50, 28 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на Апелативен съд Велико Търново обявява приемни дни за срещи с граждани, които ще се провеждат от началото на месец февруари 2016 г., всеки първи и трети четвъртък от месеца, във времето от 16.00 до 17.00 часа.

Целта на приемните дни е да се повиши доверието на гражданите в съдебната власт, като се осигури възможността да получат компетентни и точни отговори на поставените от тях въпроси, както и чрез оказване на съдействие при съществуващи проблеми, свързани с администрирането на съда.

Срещите ще се провеждат само след предварително устно или писмено заявление, подадено не по-късно от деня (сряда), предхождащ приемния ден. Желателно е в заявлението да се посочат накратко въпросите, които ще бъдат поставени за обсъждане в рамките на приемния ден.

Писмените заявления могат да се подават на място в Съдебната палата на ул. „Васил Левски” 16, ет. 3, на e-mail: [email protected] или чрез пощенска или куриерска услуга на адреса на съда.  Устни запитвания за среща в приемния ден може да се направят и по телефона.

След подаване на заявлението, на посочения в него адрес, електронна поща или телефон, гражданите ще бъдат уведомявани за времето, в което може да се осъществи срещата с председателя на Апелативен съд Велико Търново в зависимост от графика на постъпилите до този момент заявки.

Желаещите да се включат в приемния ден на Председателя, следва да имат предвид разпоредбите на Закона за съдебната власт, съгласно които съдиите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становища по дела, които не са им възложени. Целта на срещите не е да се коментират въпроси, свързани с решаването на делата по същество,тъй като това би представлявало нарушение на закона и на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама