Емил Караиванов: Цените за сметосъбирането ще бъдат актуализирани

09:06, 28 яну 16 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На заседание на Общински съвет-Асеновград кметът на общината д-р Емил Караиванов запозна общинските съветници и асеновградчани с  работата на комисията, назначена с негова заповед за разглеждане клаузите на двата договора за сметосъбиране във връзка с постъпило питане  от Дамян Борисов-общински съветник от ПП”Зелените”.

Караиванов обяви констатациите и предложенията на комисията след извършения анализ по двата действащи договора, а именно: „Договорът от дата 18.06.2015 г. с изпълнител «КМД»ООД не съдържа клауза за намаляване или увеличаване на цената на услугата при промяна на цената на горивата. Докато Договорът от дата 30.01.2014 г. с изпълнител ДЗЗД „КОРП-КО” предвижда възможност за индексиране на единичните цени в случай на промяна с 10% в цената на горивата.” Кметът на общината заяви, че към настоящия момент вече са предприети действия по актуализиране на цените на дейностите, предмет на договора във връзка с намаляването на цените на горивата .

В отговор на поставен въпрос д-р Емил Караиванов съобщи, че не са извършвани промени на договорените цени със „Сорико”ООД за периода 01.12.2008г.-07.03.2008г. за „Сметосъбиране, сметоизвозване на ТБО, почистване на нерегламентираните сметища в населените места на територията на Община Асеновград”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама