Феновете в Русе с инициатива за намаляване на агресията в обществото

08:53, 28 яну 16 / Спорт 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не минава ден – два и се случва някакво сбиване, което за съжаление понякога води и дотам някое семейство да загуби свой близък. Тези неща трябва да се изкоренят. Те не тръгват от футбола или някакво там хулиганство, а от самото общество. Да дадем пример като изчистим агитките от тези неща. Трябва да кажем „А”, за да последва „Б”, „В”, „Г” и т.н. и да изнесем този пример на улицата – да покажем, че можеш да защитиш позиция, да окажеш подкрепа и без агресия и оръжие".

Това заяви председателят на фен клуба "Дунав завинаги" Александър Стефанов - Кубинеца, който коментира в интервю за Topnovini.bg темата за агресията у нас и причините именно футболните фенове да са считани за основен неин инициатор и проводник.

Той е категоричен, че "въпреки мисленето на тази власт, за която феновете са черното петно в обществото, те са доказвали неведнъж, че могат да са добър пример за много неща".

"Щом тази власт не може да се справи с някои проблеми, защо пък ние да не дадем добър пример и да помогнем да се справи. Когато работим заедно, могат да се получат много хубави неща и да се изкорени този лош пример, който се е създал у младото общество", коментира още Стефанов, като припомни, че подобна инициатива са обявили наскоро и от "Сектор "Г".

Стефанов си пожела дунавски празненства напролет с влизане на футболния отбор, носещ името на голямата европейска река, в "А" група и шампионски трофей за баскетболните "сини феи". Той обаче добави, че обществеността не трябва да чака всичко това да дойде даром, а да се включи в него.

Трябва да се готови плановете и проектирането на ремонта на Градския стадион и да се ангажират повече хора с необходимите възможности и влияние, за да се осигури необходимото финансиране за издържане на "драконите" във футболния елит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама