Докладът на Европейската комисия няма да бъде сложен в тоалетната, обеща Димитър Узунов

08:40, 28 яну 16 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Намираме се на прага на съдебната реформа, която е много важна. В този момент ние да отстъпим – това ще бъде предателство“. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов.

Припомняме, че управляващите поискаха разпускане на ВСС след негативния доклад на Европейската комисия, насочен към работата на кадровия орган и реформата в съдебната власт.

Узунов обеща в ефира на медията, че докладът на Европейската комисия ще бъде обсъден точка по точка на заседанията на ВСС. Той се ангажира и с това, че ще бъдат набелязани мерки и съответни срокове за изпълнението им.

„Докладът няма да бъде сложен в тоалетната. Искам да ви уверя, че докладът е включен в дневния ред на ВСС. Ние ще разгледаме задълбочено критиките на ЕК и ще набележим конкретни мерки“, заяви Узунов.

Въпреки, че водещите го попитаха няколко пъти защо корупцията в съдебната система у нас не е овладяна, говорителят на ВСС не отговори конкретно. Узунов заяви само, че борбата с корупцията в съдебната власт не е работа единствено на кадровия орган.

По повод скандала „Яневагейт“ и факта, че неговото име беше споменато в разговора между Владимира Янева и Румяна Ченалова Узунов заяви, че това е провокация. Той отрече някога да е разговарял по телефона както с Янева, така и с премиера Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама