В Сливен притеснени за Стария бряст

08:35, 28 яну 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Загриженост за Стария бряст за пореден път проявиха общественици, политици и еко организации в Сливен. Те инициираха среща с общинското ръководство и отново алармираха за проблема. 

"Задължение на общината е да опазва и да се грижи за всички вековни дървета, които са били обявени за защитени от МОСВ, независимо дали са спечелили някакъв конкурс или не. През втората половина на февруари общината ще предприеме част от необходимите мерки за поддържането на един от символите на Сливен - Стария бряст. На дървото ще се извърши резитба и укрепване на клоните", обяви кметът Стефан Радев по време на среща с  общественици и представители на политически и еко организации, които в края на миналата година изпратиха отворено писмо до него и до премиера на България Бойко Борисов.

„Предстои да предприемем действия,  които са предвидени в доклада на „Фортис Фасилити" ООД  или поне част от тях, когато се стопли времето. Те ще са свързани с резитба на клони и тяхното укрепване с въжета тип "кобра". Също така ще се извърши поливане и торене на дървото", каза кметът.

Той запозна гостите си с двата договора, сключени от Община Сливен през 2014 г. и 2015 г. с „Фортис Фасилити" ООД, като посочи, че  първият от тях е за извършване на оценка за здравословното състояние на Стария бряст и определяне на необходимите възстановителни мерки, а вторият е за възстановителни и укрепителни дейности.

Радев пое ангажимент в най-скоро време да организира среща с консултантите на „Фортис Фасилити", като на нея ще имат възможност да присъстват всички  заинтересовани за съдбата на Стария бряст.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама