"Дунав" загуби от "Черно море" за Купата на България след тайбрек

07:48, 28 яну 16 / Спорт 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След много оспорван двубой и два часа игра, отборът на "Дунав" загуби от тима на "Черно море" с 2:3 гейма в турнира за Купата на България по волейбол. Победителят се определя в една среща и така варненският състав се класира за следващата фаза на надпреварата. За русенския отбор играха състезатели, които взеха по- малко участие в двубоите от началото на сезона, а домакините бяха в основния си състав. 

Тимът на "Черно море" започна по- силно срещата и спечели убедително първата част с 25:14. Те стигнаха до успеха и във втория гейм с 25:21. В много оспорвания и равностоен трети гейм "Дунав" спечели решаващите точки в края му и се наложи с 28:26. Гостите продължиха с доброто си представяне и в четвъртата част, която спечелиха с 25:21.

В тайбрека домакините се наложиха с 15:10 и така стигнаха до крайния успех в срещата. "Доволен съм от представянето на младите състезатели. Малко не ни стигна за пълен обрат в резултата. Концентрираме се изцяло за мача срещу "Черно море" за първенството", коментира старши треньорът на "Дунав" Красимир Миронов. Двубоят с варненския тим във Висшата лига е утре, 29 януари.

В другите срещи от първия кръг на турнира за Купата на България: Доростол- Виктория Волей 1:3 гейма, Етрополе- Вереяволей 1:3, Славия- Звездец 3:0, Попово- Ботев Ихтиман 1:3, Черноморец Бяла- Ботев 1:3, Раковски- Академик 3:1 и Изгрев- Град 3:0. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама