В Асеновград започват Празниците на виното

07:39, 28 яну 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес започват Празниците на виното в Асеновград. Те ще продължат до 1 февруари. Конкурсът "Най-добро домашно вино - реколта 2015 година", е сред емблематичните събития, включени в тържествата. В рамките на Празниците на виното ще се проведе форумът "Вино и културен туризъм". Възможностите и перспективите за развитие на винен туризъм ще бъдат представени на 29 януари в Налбантовата къща в Асеновград.

На 30 януари (събота), е предвидено награждаването на победителите от Третия национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта", което ще се състои в Градската библиотека.

Винопроизводителите и финалистите в конкурса за най-добро вино пък излизат на празнично шествие от паметника на Аристи Чорбаджака до църквата "Св.Богородица Благовещение" - Рибната, на 31 януари (неделя). Пред паметника на "Шести януари" ще бъде демонстриран ритуалът "Вино от чешма", а след това празникът ще продължи с много музика и забава от оркестър "„Орфей" и Георги Янев, Ути Бъчваров, местни изпълнители и самодейни състави

Участниците във веселбата ще могат да дегустират станимашки вина и да похапнат специалитети от Асеновград и селата Тополово, Избегли, Конуш, Бачково, Горнослав, Долнослав, Нови Извор, Леново на площад "Акад. Н. Хайтов".

В ранния неделен следобед ще бъдат наградени победителите в XXIV конкурс "Най-добро домашно вино-реколта 2015 г." и в Четвъртия кулинарен конкурс "Най-вкусните станимашки сармички".

На 1 февруари (понеделник) в местността Свети Трифон ще е голямото традиционно честване на Празника на виното с народни борби и веселие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама