МВР предупреждава за футболни агитки и безредици на протеста пред Народното събрание

07:23, 28 яну 16 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест под мотото „Национална стачка - Тук сме" ще блокира площада пред Народното събрание днес следобяд. Протестните действия са организирани във Фейсбук, като хиляди граждани от цялата страна са заявили, че ще присъстват.

В петицията, публикувана в интернет, няма конкретни искания от страна на демонстрантите. Целта на протеста е свикване на Велико народно събрание, което да промени сегашния модел на управление.

„Политици, участвали по един или друг начин в политическия живот няма да бъдат издигани за Великото Събрание“, пише в призива на събитето. Сред промените, поискани от протестиращите, е парламент от 100 народни представители, които да са без депутатски имунитет и да гласуват законите при пълен кворум.

"МВР следи ситуацията около предстоящия протест и няма да допусне нарушаване на обществения ред. Силите на реда са получили данни, че в мерприятието ще участват различни футболни агитки, които ще предизвикат безредици", съобщи вчера директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен  комисар Христо Терзийски пред БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама