34 хиляди пловдивчанки трябва да подадат декларации за майчинство

07:10, 28 яну 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От дирекция "Социално подпомагане" напомнят, че в края на седмицата изтича срокът за представяне на нови служебни бележки за получаване на майчинство.  Лицата и семействата, на които са отпуснати месечни помощи за деца по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца, са длъжни да уведомят писмено за всички промени на условията, при които е отпусната помощта, включително и дали семейството живее постоянно в страната.  "Родителите, живеещи без сключен граждански брак, следва да подадат ново заявление-декларация с всички необходими документи. Жените, на които са отпуснати помощи  от 1 март 2015 година в Пловдив, са 34 хиляди",съобщи за Пловдив Topnovini.bg директорът на ведомството в града под тепетата Надя Танева.

Най-голям е броят им в район "Източен" близо 800, най-малко са жените , които получават надбавки в район "Централен"-около 500.

През февруари пък изтича срокът за подаване на декларациите от пловдивчанки, които са започнали да получават майчинство през април и май 2015 година. Те са близо 7 хиляди души.

Директорът на "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева подчерта, че през изминалата година подобно изискване не е съществувало.  Изискването е във връзка с промяна та на закона за социалното подпомагане.

"В срок до 30 дни от получаване на информация, свързана с промяна или отпадане на основанията за получаване на месечна помощ по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца, дирекция „Социално подпомагане“ извършва проверка, в резултат на която може да измени, да спре или прекрати помощта за всички или за част от децата в семейството", завърши Танева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама