Приемат бюджета на Стара Загора

07:08, 28 яну 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници ще гласуват днес решение за приемане бюджета на община Стара Загора за 2016 г.  Общо 101 068 878 лв. е прогнозната рамка на бюджета.  От тях държавните приходи са 51 504 631 лв., а общинските 49 564 247 лева.

 „Почти повтаряме рекордния бюджет от м.г., което означава, че той не е бил изключение, а в действителност сме стабилна финансово община, правеща не много големи, но упорити и твърди крачки напред. Приоритет и през 2016 г. е провеждане на консервативна финансова политика“, коментира  Емил Христов, председател на Общинския съвет.

Над 11 млн. лв. са предвидените капиталови разходи, от тях 9.1 млн. са общински пари. С близо 5,5 млн. лв. ще се правят основни ремонти на Детска ясла № 6 „Щастие“ , на уличното осветление, на улици и т.н. Ще бъде ремонтирата отоплителната система на спотната зала ДЗУ, както и залата по борба. Над 1.3 млн. лв. ще се дадат за ремонт на пътя Ловец - Борово, който ще се ремонтира на етапи.

41 предложения са включени в дневния ред на предстоящата сесия. Съветниците ще гласуват даване на съгласие на „Тролейбусни и автобусни превози“  да изградят дизелов модул със система за отчитане на зареждането, поставянето на паметна плоча на загиналите през 1912 – 1918 г. жители на старозагорското село Борово, както и удължаване срока на договорите на управителите на „Медицински център - I” и „Диагностично-консултативен център - I”.

Общинските съветници от „Коалиция БСП лява България”, обявиха, че няма да подкрепят бюджета. Старейшините от АБВ пък ще гласуват предложението, но имат и искане за пари за Гробищния парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама