Медици от Плевен с отличие за добра работа

06:34, 28 яну 16 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лекари от Плевен бяха отличени с доверието на пациентите по линия на инициативата "Лекарите, на които вярваме". Това съобщиха от пресцентъра на Университетската болница за многопрофилно лечение в града.

Церемонията се състоя на 25 януари в сградата на Народното събрание в столицата, а на нея признание получиха 309 доказани в своята професионална област специалисти – лекарите, на които българският пациент вярва. Те взеха участие в дискусия по наболелите проблеми и дългоочакваните реформи в здравеопазването.

Инициативата „Лекарите, на които вярваме“ се заражда през 2011 г. под патронажа на Председателя на Народното събрание с цел да изгради мост и да върне доверието между пациентите и лекарите на България. Налице е поредният том с имената на „Лекарите, на които вярваме“, събрал номинациите на обичаните и търсени от пациентите специалисти за 2015 г., като „указател за нашето морално и физическо здраве“.

С огромна гордост и радост съобщаваме, че сред отличените медици с доверието на пациентите са видни представители на Университетската болница -Почетният ректор на МУ - Плевен чл. кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., Ректорът на университета  проф. д-р Славчо Томов, д.м.н.,  Зам.-деканът на Факултет „Обществено здраве“ и Началник на Клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" проф. д-р Цеца Дойчинова, д.м., Началникът на  Клиника по анестезиология и интензивно лечение проф. д-р Радко Радев,д.м.н.,  който е и Ръководител на катедра по анестезиология и интензивно лечение, д-р Славейко Богданов и д-р Полина Василева от Клиника по анестезиология и интензивно лечение,  доц. д-р Николай Цветков, д.м.,Началник на клиниката по хематология към УМБАЛ-Плевен, доц. д-р Галя Ганчева, д.м. ,Републикански консултант по инфекциозни болести за Централна Северна България, работи в Клиника по инфекциозни болести.

"Този сертификат за мен е огромна чест и признание за труда ми, но и огромна отговорност, защото трябва да продължа да оправдавам доверието на пациентите, което те са ми гласували. Продължавам да работя на максимум, както и досега", заяви проф. д-р Дойчинова, която е присъствала на церемонията, започнала с химна на Република България  и едноминутно мълчание в памет на починалите през изминалата година медици.

След официалната церемония, на която лекарите са поздравени от Председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева и Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, микрофонът е останал отворен, за да може всеки един от номинираните медици, ако желае, да се изкаже. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама