Мел Гибсън ще режисира филм за цар Калоян в България

22:41, 27 яну 16 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Американският актьор, режисьор и продуцент Мел Гибсън идва в България за снимките на царски филм у нас. Американската продуцентска компания „Милениум филмс“ ще прави филми за българските царе Калоян и Борис III. Те ще се реализират до края на 2017 г. Ролята на Мел Гибсън ще е като режисьор на проекта за цар Калоян по покана на „Ню Бояна филмс“. Това съобщи изпълнителният директор на „Ню Бояна филмс“ Ярив Лернер, пише сайтът „Площад Славейков“.

Историята се върти около Четвъртия кръстоносен поход, когато византийския василевс Алексий III се обръща към Калоян за помощ срещу кръстоносците, дошли от Цариград. В замяна българинът ще бъде короносан за цар. Калоян изпраща предложението до папата, за да се ускорят преговорите за сключване на уния с Римската църква. България да се присъедини към Римокатолическата църква, настоява в отговор папата.

Предварителен сценарий по историята е изпратен на Мел Гибсън, но не е получен лично от него, а от асистента му, докато актьорът бил зает със снимки в Австралия.

Около 16 февруари се очаква у нас да пристигне Голан Рамрас, който ще пише окончателния сценарий за Калоян. Той отговаря за развитието на проектите в компанията „Марвел“. Рамрас ще работи с български историци, между които е и преподавател по история в Софийския университет.

Другият царски филм ще бъде за Борис III и спасяването на българските евреи. Сценарият му ще бъде написан от друг американски професионалист.

Царете и в двата филма най-вероятно ще бъдат играни от известни американски актьори, а за някои от другите роли ще бъдат поканени и българи, казва Лернер. Продукциите ще бъдат реализирани на английски език, като българските прожекции ще се излъчват със субтитри.

За друга българо-американска продукция "Черни досиета", която ще се снима у нас тази година, идват американските актьори Дейвид Чокачи и Дейвид Хаселхоф, известни от "Спасители на плажа", както и вокалистът на „Годсмак“ Съли Ерна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама