Общинските съветници от БСП няма да подкрепят столичния бюджет

21:23, 27 яну 16 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници от БСП няма подкрепят столичния бюджет за 2016 г. Според тях той няма програмен характер и не защитава интересите на гражданите. Това заяви председателят на червените в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов. Общинарите ще гласуват утре годишната финансова рамка на София.

"Предложеният бюджет от ГЕРБ за 2016 година е копи-пейст на миналогодишния - едно и също планиране, едни и същи обекти. В приходната част на бюджета виждаме намаляващи дивиденти и неефективно управление на общинската собственост", казва Паргов.

От БСП са направили предложение за приоритети в бюджета на столицата, така че софиянци да живеят малко по-добре. Според левицата има неизползвани резерви в приходната част и лошо разпределението на средствата в разходната част на бюджета.

Основният приоритет е благоустройството, коментира общинският съветник. Той обяснява, че става въпрос за ремонт на вътрешнокварталните улици, междублоковите пространства и тяхното облагородяване в столичните квартали "Люлин", "Овча купел", "Надежда", "Връбница", "Хаджи Димитър" и други. Спред БСП на тези места не е стъпвала общинска фирма от години.

Сигурността е определена като друг важен приритет от левицата. Те изтъкват нуждата от зам.-кмет, който да осъществи контрола и взаимовръзката с всички правоохранителни органи. Чвекът на този пост трябва да има тясна специализация в антитероризма, борбата с противообществените прояви, масовите безредици, отбелязва Паргов.

„В сектора сигурност са нужни инвестиции, а не 1-2 патрулки да обикалят булевард "Мария Луиза" и квартал "Овча купел". Общината трябва да реши проблема със сигурността като довърши на 100% видеонаблюдението“, коментира той.

Демографският проблем е третият приоритет пред БСП. Те акцентират върху условията в столичните училища, физкултурните салони, както и обезопасяване на спортните площадки в училищните дворове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама