Общинският съвет изгони един от най-добрите гинеколози във Варна

18:56, 27 яну 16 / Политика 25 1662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет на Варна изгони от управлението на АГ-болницата д-р Радослав Минков, който в продължение на 5 години и половина ръководи здравното заведение. През всичките тези години СБАГАЛ ”Проф. д-р Димитър Стаматов” не само че не беше на загуба, а и на печалба.

”Обида. Чувствам се наклеветен, тъй като очаквах разговор с представители на местната власт, на които смятах дори сам да изразя желанието си да напусна. Имам предложение да започна работа в Германия, но сега няма да емигрирам, тъй като на практика съм изгонен”, каза за Topnovini.bg д-р Радослав Минков.

За изминалата петилетка Община Варна е помогнала на лечебното заведение, дарявайки само три апарата. Останалата нова техника, както и ремонтите, са правени със средства на АГ-то.

В момента средната заплата там е 1000 лв. За последните две години в болницата няма смъртен случай на родилка. Напротив, спасени са десетки майки в тежко състояние, както и рожбите им.

Д-р Радослав Минков не скри, че има врагове сред гилдията, а организатори на целенасочената кампания срещу него са д-р Георги Козовски и членове на КТ ”Подкрепа”.

Всъщност, д-р Минков е махнат по време на отпуска, докато се намира в София на курсове по допълнителна квалификация. Решението си местният парламент взе на базата на изготвен одитен доклад, в който имало нередности.

”Странното е, че в нашия одит няма нищо нередно, докато преди време в онкоболницата, например, бяха открити куп нарушения и тогава общината си затвори очите за тях”, каза още д-р Минков, подчертавайки, че уважава колегите си от болницата за лечение на ракови заболявания.

На стола на д-р Минков до провеждането на конкурс сяда д-р Емил Ковачев. ”Желая му успех, той е много добър лекар, ще замина за Германия, но омерзен”, каза бившият шеф на болницата.

Очаква се в петък д-р Радослав Минков да направи официално изявление пред медиите във Варна относно скандала с премахването му от ръководния пост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама