Разгледаха случай на дете в нуждаещо се от подкрепа семейство

18:16, 27 яну 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприетите дейности и осъществените ангажименти за решаване на казус по реинтеграция на дете в нуждаещо се от подкрепа семейство бяха  повторно разгледани на заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/.

Случаят е за семейство, което желае и полага всички усилия да отглежда детето си в семейна среда, но се нуждае от подкрепа и подходящи условия.

Институциите, участници в механизма, отчетоха, че са предприели необходимите действия съгласно техните компетенции, за да окажат съдействие на семейството в нужда, съобщиха от Областна администрация Сливен.

Установена е необходимостта от строителни материали за довършване строежа на жилищното помещение на семейството и те са осигурени. Предоставени са учебни помагала за детето, което редовно посещава предучилищна група, говори много добре български език, проявява интерес към учебния процес и се развива добре. Проучени са възможностите за осигуряване на заетост на бащата и процедурата за упражняване на родителските права. Всички предприети мерки целят детето да се отглежда от бащата, в семейна среда, където по данни на социалния работник се полагат всички необходими грижи за него.

Второто заседание на ОКМД бе председателствано от заместник областния управител Камен Костов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама