Пловдивски ученици дискутират екологични проблеми във Варшава

17:53, 27 яну 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 18 до 22 януари, 2016 г. ученичките Таня Георгиева и Радостина Лоловска от 7а клас на училище "Кочо Честеменски" и учителите Светлана Лесинска и Катя Янакиева участваха в работен семинар в град Варшава, Полша, съобщиха от учебното заведение.

За Радостина срещите на полска земя са като пътуване с влакче в лунапарк – постоянно сменящи се дейности, вълнуващи запознанства, запомнящи се приятелства.

"Предизвикателството да се справяме сами с ежедневието в чужбина, с комуникирането на английски език бързо премина в любопитство какво предстои, какво ще правим, какви природни забележителности ще видим и как ще им помогнем", сподели впечатленията си Таня.

Посещение е част от дейностите по проект "По-добра околна среда, по–добро бъдеще", финансиран от Европейската комисия, по програма Еразъм+. Страните партньори в проекта са България, Турция, Италия, Испания, Португалия, Полша, Словакия, Литва и Латвия.

Целта на проекта е да промени отношението на младите хора към проблемите на околната среда в региона, в който живеят. Те трябва да предадат на своите съученици и в своите семейства посланията от всички краища на Европа, че трябва да запазим дома на човечеството – планетата чиста и ненакърнена за бъдещите поколения.

В една от дейностите представителите на българската група споделиха мисли за екологичните проблеми в президентския дворец във Варшава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама