Оставиха в ареста тримата мъже, обвинени в отвличане

17:30, 27 яну 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тодор М., Христо Р. и Валери.А остават в ареста, реши Бургаският апелативен съд, като потвърди определението на Окръжен съд –Сливен.

Тримата са привлечени като обвиняеми за това, че на 5-6 юни 2015г. отвлекли мъж в новозагорското село Събрано. Деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин.

Спрямо тримата е повдигнато обвинение за извършено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 г. или „доживотен затвор“, както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемия.

В съдебната зала бе разгледана жалбата на тримата срещу определението на Окръжен съд –Сливен. Представителят на държавното обвинение се противопостави на жалбата като я определи за неоснователна, а определеното на съда за правилно, мотивирано и законосъобразно.Прокурорът мотивира искането си на обвиняемите да бъде потвърдена наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ с тежестта на престъплението,  в което тримата мъже са обвинени. Той подчерта обществената опасност на  престъпното деяние като акцентира върху факта, че то е извършено след като обвиняемите са се представили за полицейски служители.

Определението на Апелативен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама