Бургаският апелативен съд остави в ареста трима мъже, обвинени в отвличане

16:56, 27 яну 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Бургас остави в ареста Тодор М., Христо Р. и Валери.А, които са обвинени в отвличане, съобщиха от Апелативната прокуратура в морския град. Така местният съд потвърди определение на Окръжен съд –Сливен.

Тримата мъже са привлечени като обвиняеми за това, че на 05/06 юни 2015 година са отвлекли мъж в село Събрано, общ. Нова Загора. Деянието е извършено по особено мъчителен и опасен за здравето на пострадалия начин.

За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години или „доживотен затвор“, както и конфискация на част или цялото имущество на обвиняемите.

Днес в съдебната зала бе разгледана жалбата на тримата срещу определението на Окръжен съд –Сливен. Представителят на държавното обвинение се противопостави на жалбата, като я определи за неоснователна, а определеното на съда за правилно, мотивирано и законосъобразно. Прокурорът мотивира искането си на обвиняемите да бъде потвърдена наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ с тежестта на престъплението,  в което тримата мъже са обвинени. Той подчерта обществената опасност на  престъпното деяние като акцентира върху факта, че то е извършено след като обвиняемите са се представили за полицейски служители.

Съдът се съобрази с аргументите на прокурора и потвърди определението на предходната инстанция.

Определението на Апелативен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама