30 на сто е спадът на сделките на руснаци с недвижими имоти у нас

15:38, 27 яну 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спад в интереса и сделките с недвижими имоти от руски граждани в България се отчете през 2015 година. Може да се каже, че той е достигнал 30 %, съобщи в Добрич генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук. Дипломатът бе гост на тържеството по повод 138-ата годишнина от освобождението на Добрич то турско робство и поднесе венец на паметника на ген.- лейтенант Цимерман.

По думите му, спадът е спрян и дори самите българи проявяват интерес и купуват недвижими имоти по Черноморското крайбрежие. Той очаква, че икономическата ситуация ще въведе пауза на този пазар.

Дипломатът съобщи, че спадът на руски туристи през миналата година в страната ни е бил около 20 на сто. Факторите, които оказват влияние за това са много - не само това, което предлагат Египет и Турция, а най-вече икономическите фактори.

Очакваният ръст за лятото на 2016 г. е 10 на сто. Генералният консул каза още, че интерес има, има и дългогодишни традиции. Това, което руснаците търсят, е подобряване на организацията на услугите и нови предложения. Един от факторите, който ще окаже влияние, е и безопасността, каза Ликянчук.

Вече е подписано намерението за чартърни полети до България. Те ще са минимум два, като се очакват и още 6 чартърни линии допълнително. Той не изключва възможността те да станат и редовни линии до България. Но, уточни, че решението е на ниво Междуведомствена комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама