Половината от въжените мостове в областта са опасни за експлоатация

15:35, 27 яну 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предприемане на незабавни мерки, във връзка с опасните въжени мостове, разпореди прокуратурата на кметовете на общини от района на Апелативна прокуратура - Велико Тръново. 

На територията на област Велико Търново са изградени десет въжени мостове. За пет от тях прокуратурата е намерила основание за намеса, заради лошото им техническо състояние, необезопасеност и риск за възникване на инциденти.

 Един от общо четири въжени моста, които са над река Янтра в различни части на град В. Търново е в аварийно състояние, достъпът до него е преустановен и е наложително неговото премахване. Един мост е демонтиран, а останалите два са в добро техническо състояние и се ползват активно. На изискванията отговорят и мостовете край гр. Дебелец. и в община Стражица. Въженото съоръжение край с. Каранци не се използва за преминаване на хора и на него е монтирана автоматична станция за измерване нивото на р. Янтра от Института за метрология и хидрология към БАН.

Трите въжени моста на територията на община Златарица също са в аварийно състояние, намират се извън населените места и не са общинска собственост. За тях Районна прокуратура Елена е изготвила предложение до областния управител на Велико Търново и Басейнова дирекция за управление на водите, за установяване собствеността им и предприемане на незабавни мерки за демонтирането им.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама