Защо ГЕРБ чак вчера се сетиха за ВСС, питат от “Движение 21”

15:14, 27 яну 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“С върховно безочие ГЕРБ се опитват да прехвърлят единствено върху Висшия съдебен съвет вината за продължаващите проблеми в съдебната система. Защо точно вчера се изчерпа доверието им към ВСС или за управляващите проблемите стават явни, само когато им ги посочи някой „началник“ отвън?” Това пита в своя позиция, разпространена от партийния пресцентър, зам.-председателят на “Движение 21” Данаил Георгиев.

“Всички отдавна виждаме и знаем, че посочените от ГЕРБ „неясни кръгове и властови центрове“ или с други думи мафията е овладяла не само съдебните институции, но и правоохранителните органи, големи части от икономиката, медиите, политически партии”, смята той.

И допълва: “Мафията не се крепи единствено на влиянието си върху ВСС, тя съществува благодарение на създадената и грижливо пазена среда за развитие. А средата – реда, правилата, законите, управленските решения, зависи от управляващите в парламента и в правителството. Олигархичният модел на управление се обслужва активно не само от ВСС, но и от прокуратурата, както и от ГЕРБ, АБВ, ДПС, които отказват да извършат реални промени в правосъдието”.

“Хората не бива да се оставят вниманието им да бъде отвличано с евтини трикове. Призовавам оставка да подадат не само ВСС, а и правителството и този парламента. България се нуждае от нови хора, нови избори, нови промени в Конституцията за избора и функционирането на ВСС и прокуратурата”, призовава Данаил Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама