С шест месеца са забавени дейностите по санирането в Сливен

15:09, 27 яну 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Все още няма избрани фирми за изпълнение на санирането на жилищните сгради в Сливен. Общината е изгубила шест месеца от времето за реализацията на програмата през миналата година, но се  очаква до две седмици да се подпишат договорите за извършване на обследването”, каза кметът Стефан Радев на въпрос на Topnovini.bg.

По думите му офертите на фирмите-участници в обществената поръчка за установяване на техническите характеристики на жилищните сгради и конструктивно и енергийно обследване по програмата за саниране са отворени. Предстои да се обявят победителите по отделните позиции.

 „Бих искал тези процедури да се случат веднага и ако може в началото на другата седмица или в края на тази, договорите да се подпишат“, каза Радев. След това община Сливен  ще обяви поръчка за реализацията на инженерингова услуга, която включва изготвяне на инвестиционни проекти и изпълнение на строително-монтажни работи.

Припомняме, че броят на регистрираните сдружения на собствениците в Сливен е 66, а този на одобрените заявления за интерес и финансова помощ е 50.

278 са общо сградите, които имат право да участват по програмата в Сливен. Строително-монтажни дейности обаче ще се извършат само на тези сгради, които имат подписан тристранен договор между областна администрация Сливен, Българската банка за развитие и община Сливен. Към момента броят на сградите с такива договори е 46.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама