16.6 млн. лв. е бюджетът на Попово за тази година

14:59, 27 яну 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
16 653 291 лева е бюджетът на Община Попово за настоящата година. Макрорамката беше гласувана на редовната сесия на общинския съвет днес. 

Очакваните постъпления от държавата са малко над 9 милиона лева, а 7,5 милиона са планираните местни приходи, като е взето предвид какви са били постъпленията в местната хазна през миналата година. 

Общият размер на разходите за държавни дейности, включително дофинансирането на същите с местни приходи е близо 9,2 милиона лева, като около 63% от ще отидат в образованието и социалните грижи.

От разходите за местни дейности най-висок е делът на тези за почистване, които са 39% от всички разходи, следвани от парите за общи държавни служби, икономически дейности и услуги и образование. 

Реализираните в края на миналата година икономии от средства за финансиране на делегираните от държавата дейности, които са малко над половин милион лева  остават като преходен остатък по бюджета за 2016 г. и ще се използват за финансиране на същите дейности.

Приходната част на бюджета на Попово е планирана в условията на трайно замразени държавни трансфери, непрекъснато повишаващи се потребности на гражданите и общността по отношение на количеството и качеството на предоставяните от Общината услуги.

Всичко това означава, че осигуряването на финансовата стабилност трябва да се постигне чрез правилно и адекватно планиране на местните приходи. обясни пред местния парламент заместник – кметът по финансовите въпроси инж. Милена Божанова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама