ГЕРБ и реформаторите готови с новия анекс до средата на февруари

14:45, 27 яну 16 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има различия, които намираме в определени текстове, но засега е по-добре да не бъдат публично оповестявани. Като пример мога да дам само ДДС праговете и преференциалното гласуване. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след втория кръг от преговори с Реформаторския блок по преподписването на коалиционното споразумение, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Другата сряда ще има нова среща между двата екипа. Правим много прецизен анализ за начина на гласуване, защото всички станахте свидетели как на последните избори имаше 15% недействителни бюлетини. Искаме да намалим този праг с евентуални законодателни промени", заяви Цветанов и допълни, че според него докладът на Еврокомисията е обективен.

"Част от дебата, който водихме с реформаторите беше относно съдебната реформа. Трябва да изпълним ангажиментите си към ЕК и това да отговори на очакванията на обществото. Що се касае до обвиненията на членовете на ВСС за политически намеси, смятам, че разделението на властите е ясно разписано в Конституцията и повече има спекулативни твърдения, отколкото намеса. Право на ВСС е да не подава оставката си, ние сме изразили мнение, което съответства на обществените оценки", каза още Цветан Цветанов.

Здравният министър Петър Москов, който е част от преговорния екип на РБ, каза от своя страна, че между двете политически сили има само едно-две разминавания, върху които ще се работи.

"До средата на февруари ще имаме готовност да подпишем въпросните текстове", увери той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама