Болен подсъдим отложи делото срещу шестимата, пребили жестоко Румен Койчев

14:19, 27 яну 16 25 1302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото срещу срещу шестимата, които пребиха жестоко ученикът Румен Койчев в началото на месец януари миналата година беше отложено за пореден път. Срещу подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев ,Димитър Хорозов, Николай Петров, Виктор Радин и Спас Радичев са повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на бития младеж. Трима от тях са непълнолетни.

Пловдивският районен съд насрочи нова дата - 7 март, тъй като заради заболяване на днешното заседание не се явиха един от подсъдимите - Георги Иванов и адвоката му Стоян Донков. Не присъстваше и още един от защитниците на обвиняемите.  

В хода на съдебното дело досега беше изнесена информация как всичките обвиняеми се изредили да ритат Румен, дори след като момчето е лежало в безжизнено състояние. Изготвената по-рано съдебно психиатричната експертиза сочи, че нападателите не са били невменяеми и всеки е съзнавал добре какво върши.

"Въпреки това побоят е нанесен в съизвършителство, по хулигански подбуди и без мотив", добави прокурорът Анелия Трифонова.

Ако се докажат обвиненията срещу шестимата, тримата пълнолетни ученици могат да получат от 2 до 10 години затвор, а за непълнолетните – наказанието се редуцира на 1 до 3 години лишаване от свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама