ГЕРБ бетонира ВСС, а сега им искат оставките, чудят се в ДПС

13:56, 27 яну 16 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"С изненада чухме снощи декларацията на част от управляващото мнозинство с искането за оставка на ВСС. Само преди месец ние гласувахме измененията в Конституцията за съдебната власт и там с мнозинство ¾-и Народното събрание гласува изричен текст, който предвижда, че сегашният състав на ВСС довършват мандата си", коментира един от тримата съпредседатели на ДПС Четин Казак. Тази поправка тогава подкрепиха почти всички партии, начело с ГЕРБ. Против нея бяха единствено от Реформаторския блок.

"За нас е учудващо как само след месец и половина да се излиза с призив към институциите, които по принцип са призвани да пазят върховенството на закона с призив да се наруши Конституцията", каза пред журналисти той.

И предупреди: "Бих си позволил да цитирам “Който сее вятър, жъне бури”. Който се опитва да всява допълнителен хаос и раздор в и без това проблематичната съдебната система, рискува да задълбочи проблемите и да ги прехвърли и върху другите власти. Това е последното нещо, от което се нуждае България. Съдебната система повече от всякога се нуждае от стабилност".

Според Казак ГЕРБ, без да ги споменава поименно, като ги определи за "разумните, здрави сили", са допуснали да бъдат "манипулирани, подведени" от "нездравите" относно искането за оставка на ВСС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама