Еврокомисията: Време е за резултати (пълен текст на доклада)

13:40, 27 яну 16 / Политика 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Време е стратегиите за съдебна реформа и за борба с корупцията да бъдат последвани от действия и да доведат до конкретни резултати. Това заявява по повод доклада на ЕК за България зам.-председателят на комисията  Франс Тимерманс, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

Промените в Конституцията трябва да бъдат последвани от съответните законови изменения, посочва още Тимерманс. По думите му 2016г. е годината, когато българите трябва да почувстват напредък.

„ Комисията приветства желанието на България да разчита и занапред на техническа помощ и експертен опит в подкрепа на процеса на реформи, като Комисията е предоставила необходимите за това средства. 2016 трябва да бъде годината, през която българите ще усетят действителен напредък. Постигането на реални резултати в борбата с корупцията по високите етажи на властта и по делата, свързани с организираната престъпност, продължава да бъде най-сериозното предизвикателство пред България и затова трябва да е първостепенен приоритет“, заявява още зам.-председателят на ЕК.

Фактът, че по много от препоръките в доклада по МСП от 2015 г. трябва все още да се предприемат действия, подчертава липсата на решимост в усилията на българските институции в ключови области на съдебното управление, казват още от ЕК.

В доклада се иска независима външна оценка на дейността на прокуратурата, завършване на промяната във ВСС, за която са необходими промени в Закона за съдебната власт, приемане ан антикорупционния закон.

Пълния текст на доклада можете да видите в прикачения файл.  

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама