Собствениците и ползвателите на сгради са длъжни да премахнат ледените висулки от покривите си

13:01, 27 яну 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
    Община Велико Търново припомня, че собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, търговски обекти и други недвижими имоти  сами трябва да вземат мерки за отстраняването на ледените висулки от покривите. Задълженията са заложени в Наредбата за опазване на околната среда. Те се отнасят също за ръководителите на учреждения, стопанки и обществени организации, за директорите на учебните, детските и здравните заведения.

    Ако висулките и снежните маси по покривите са на недостъпни места, великотърновци трябва да потърсят съдействие от  Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Сигнали могат да бъдат подавани и на тел. 112, за да бъдат пренасочени към институциите, които разполагат със специализирана техника, за да вземат необходимите мерки.

      Особено внимание трябва да се обърне на участъците от покривите, на които са поставени рекламни съоръжения, водосточни тръби и други временни олекотени конструкции.

       Във връзка с очакваното повишаване на температурите, Общината е разпоредила наблюдение на нивата на река Янтра и притоците й. Последните данни сочат, че в предобедните часове на днешния ден нивото на Янтра в района на кв. „Чолаковци” е било 1,20 м, или далеч от критичната точка от 6 метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама