Гаражна щора краси „Атнична Сердика“

12:59, 27 яну 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ролетна щора краси „Антична Сердика“, става ясно от пост в страницата на „Спаси София, който предизвика куп негативни и иронични коментари в социалните мрежи.

Призивът на „Спаси София е озаглавен СТИГА ВЕЧЕ!

София Topnovini.bg публикува пълния текст на позицията:

СТИГА ВЕЧЕ! Просто стига вече. Това не е нормално, нито е допустимо. Колко още гавра могат да понесат останките на Сердика преди институциите да се усетят, че плюят на миналото ни? Можем да напишем много шеги по този повод - че се боим повече от културата на министъра, но не и е смешно!

 Министерството на културата систематично съсипва и малкото останало от материалното ни културно наследство. Божидардимитровщината, Веждирашидовщината и архитектурното изнасилване, които налегнаха Сердика, отдавна прекрачиха всякакви граници!

С кой акъл опъваш гаражна щора на портата на град, приветствал императори и бранил се със столетия от нашественици? С кой акъл одобряваш подобна гаргара и пошлост и позволяваш тя да съществува?! Поверената на Вежди Рашидов администрация - разните му там “историци”, “археолози” и “експерти” някакъв акъл и капацитет имат ли?!

И не на последно място, зам.-кметът по културата г-н Тодор Чобанов - той къде е? Под кой камък спи? Или пак ще слушаме оправданията на Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, че понеже обектът е на Министерство на културата, Столична община магически няма никакво отношение и ще й е по-удобно да се преструва, че в самото сърце на София има портал към друго измерение, където нямат власт да се намесят и да кажат: “Дотук! Това е недопустимо!”?

Стига вече! Призоваваме Вежди Рашидов и Божидар Димитров не просто да си подадат ВЕДНАГА оставките, а и да се извинят. Да се извинят за всичката мизерия, която натвориха през годините.

Снимки: Martin Zashev

‪#‎СпасиСофия‬‪#‎ОСТАВКА‬

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама