Кметът на Пловдив: Не съм заплашван и не се чувствам така

12:56, 27 яну 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не съм заплашван. Ако кметът на Пловдив се е чувствал досега така, повярайте ми, щях да взема мерки. Искрено се надявам да се докаже, че инцидентът не е умишлен”. Така коментира на извънреден брифинг Иван Тотев случая със запаления през тази нощ в двора на семейната къща автомобил на съпругата му Деница Тотева.

"Към 2:05 часа бях събуден от пожарната и полицията. Когато слязох долу, пожарникарите вече бяха потушили пламъците. Всичко приключи за 3, 4 минути. Добре, че съседите са подали три сигнала до тел.112, тъй като аз нищо не съм разбрал. Вътрешната част на автомобила на съпругата ми е напълно изгоряла - двигателят, таблото, кормилото, седалките и т.н. Отвън по колата няма видими щети”, разказа подробности за инцидента градоначалникът.

По думите му, автомобилът, марка хюндай, е бил заключен, както и металните гаражни врати на двора на дома му на ул. "Богомил". Колата е произведена през 2008 година и е с три врати.

Тотев коментира, че Община Пловдив води много тежки дела, които биха могли да бъдат заплаха за много интереси, но подчерта, че не е допуснал това да се отрази на работата му.

"Аз управлявам с изключително самочувствие, че не мога да бъда повлиян по никакъв начин и съм доказал това. Въпреки това, не изключвам никакви хипотези за инцидента. Аз също искам да разбера какво е станало”, категоричен беше той и отказа повече подробности, за да не попречи на разследването на инцидента.

Записите от охранителните камери на дома на кмета са предадени на органите на реда, а изгорялата кола е транспортирана. 

Както Пловдив Topnovini.bg писа, колата на съпругата на кмета на Пловдив Иван Тотев е била подпалена тази нощ.

Сигналът за палежа е получен в 2.08 часа, потвърдиха от полицията.

Съпругата на пловдивския кмет е учителка по немски език в гимназия "Св. Патриарх Евтимий" в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама