Център за настаняване от семеен тип ще бъде разкрит в сградата на бившата стоматология в Разград

12:51, 27 яну 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската администрация да кандидатства за финансиране по проект “Красива България” към Министерството на труда и социалната политика за 2016 година, реши местният парламент в Разград.

От отворените мерки, по които може да се кандидатства, община Разград има готовност да подаде проектно предложение по Мярка 02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип“, обясни зам.-кметът Галина Георгиева.

По Мярката се подкрепят проекто-предложения, които са за строително-монтажни работи/строително-ремонтни работи в съществуващи сгради или самостоятелни обекти в тях, или ново строителство  с цел предоставяне на социални услуги в общността от резидентен тип.

Община Разград има готовност да подаде проекто-предложения за строително-ремонтни работи на стойност 139 488 лв. на обект в сграда, с цел предоставяне на социалната услуга от резидентен тип „Център за настаняване от семеен тип“. Центърът ще се помещава на 3-ти и 4-ти етаж в сградата на бившата стоматология на ул. „Хаджи Димитър“ 30.       

Съветниците възложиха на кмета да подготви и представи в определения срок необходимите документи за кандидатстване по проекта, като предвиди в бюджета за 2016 г. необходимия финансов ресурс за съфинансиране в размер на 30 687 лв.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама