Бизнесдама поиска Община Варна да спре дотациите към "Народно дело"

12:42, 27 яну 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесдамата Веселина Савова, която е собственик на медиен сайт, пишещ за местната власт, поиска от Община Варна да спре дотациите си към вестник "Народно дело". По думите й той имал 254 бройки дневен тираж и въпреки че никой не го чете, общината продължава да го финансира по линия на задължителните съобщения. 

На заседанието на Общинския съвет, който има дялово участие във вестника, Савова поиска от кмета Иван Портних да разбере какво е финансовото състояние на "Народно дело" ООД и заложен ли е сградният му фонд. До неотдавна управител на вестника бе съпругата на градския лидер на БСП-Варна – Моника Гуцанова. От ноември м.г. "Народно дело" преустанови ежедневния си печат и стана седмичник, а екипът му работи приоритетно за другия медиен проект на Гуцанови – petel.bg. 

Според Веселина Савова общината налива много сериозни суми в малотиражката и вместо това би било добре да издава собствен общински вестник, който да раздава безплатно. На днешната общинска сесия бизнесдамата не получи отговор от кмета на поставените от нея въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама