Деликатеси от ново поколение показват на „Фудтех“ в Пловдив

12:29, 27 яну 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изкушаващата палитра включва  месни  и млечни специалитети, лютеница и зеленчукови консерви, сокове, халва, баклава и други традиционни продукти с автентичен вкус и подобрено качество.

Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти”  ще покаже четирите български продукта, които имат защитено наименование в ЕС. Това са луканка „Панагюрска”, филе „Елена”, роле „Трапезица” и кайсерован врат „Тракия”. Черен пипер, кимион, чим, чесън  и добавеното към подправките  бяло вино придават  на специалитетите изтънчен  вкус.  

Съчетаването на  старинни методи  и модерни стандарти е тенденция и в сладкарската промишленост. За изложбата има подготвени и няколко вида баклава по рецептите на майстори от турския град Газиянтепе, световноизвестен център на  сладките лакомства. Използват  се брашно от лимец и нерафинирана захар, за да се отговори на изискванията за здравословни продукти.

Лютеница и зеленчукови консерви, конфитюр от рози и от ягоди са центърът в експозицията на друга от фирмите.  Ще  се покаже краве сирене, направено по една от най-старите български технологии, и модерен млечен деликатес.

Има създаден и "Град на виното", където отново съвместно ще се представят вина, напитки и храни.

Новост за „Фудтех“ е  експозицията на Индия, в която 16 фирми за първи път демонстрират екзотична кухня и  оборудване за производство на храни. Присъстват  износители на висок клас подправки, а една от компаниите търгува с тях още от времето на Марко Поло. Десетки видове ориз, сирена, гуарово масло и пшеничена трева за производство на лечебен сок са сред атрактивните индийски експонати.  

Постоянни открити дегустации ще дадат възможност на посетителите да опитат новите хитове на хранително-вкусовата индустрия и да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя”, който се организира съвместно с Университета по хранителни технологии.       

Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“ ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Паралелно с нея се организират  още шест международни изложби, сред които  най-големи са „Агра” и „Винария”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама